Callawayn menestysputki jatkuu – tänä vuonna valloittaa Rogue

Callaway lanseerasi viime vuonna Epic-mailat, joiden mittaa antava rakenne sai monet vaihtamaan draiverinsa välittömästi. Nyt Jailbreak-teknologia jatkaa voittokulkuaan Rogue-uutuusmallistossa. Golf Centerin välineasiantuntija Christoffer Reingoldt kertoo kiinnostavista Callaway-uutuuksista.

Golf Centerin välineasiantuntija Christoffer Reingoldt

Monet golffarit ajattelevat, että uusien mailateknologioiden hehkutus on vain markkinointia. Viime vuonna lanseeratut Callawayn Epic-mailat kuitenkin osoittavat, että insinöörien kehitystyöhön investoidut eurot eivät menneet hukkaan, vaan tuloksena syntyi jotakin uutta ja mullistavaa.

Pankin räjäyttivät Epic-draiverit mullistavalla idealla, jossa trendien vastaisesti lavasta tehtiin joustavamman sijaan jäykempi. Mailoissa oli ensi kertaa käytössä Jailbreak-teknologia, jossa lyöntipinnan taakse on istutettu kaksi ohutta titaanipalkkia. Palkit lävistävät lavan pohjasta kruunuun asti, ja niiden tavoitteena on parantaa lyöntipinnan kimmoisuutta myös huonommissa lyönneissä.

Yhtiön mukaan Jailbreak muuttaa olennaisella tavalla lavan käyttäytymistä tuoden lyöntiin lisää pituutta. Moni pelaaja sai mailaa kokeillessaan todeta väitteen paikkansa pitäväksi, ja lähes kaikki Callawayn tunnetuimmat sopimuspelaajat ottivat Epic-draiverin välittömästi käyttöönsä.

Epic-draiverit saivat paljon ylistystä, mutta lähtöhinnaltaan yli 600 euron maila oli monen mielestä hintava. Budjetistaan tarkempia klubipelaajia ilahduttaa tälle kaudelle lanseeratut Rogue-draiverit, jotka on rakennettu samalla idealla kuin Epic-mallisto. Monet ovat ylistäneet Rogue-draiveria vielä Epiciäkin paremmaksi.

“Kyseessä on Epicistä edullisempi ja vielä anteeksiantavampi versio. Suoritustaso on samaa luokkaa, mutta maila on hieman Epiciä helpompi”, kertoo välineasiantuntija Christoffer Reingoldt.

Lisää pituutta läpi malliston

Callawayn Rogue-golfmaila

Golfväkeä puhututtanutta Jailbreak-teknologiaa on hyödynnetty läpi koko tälle kaudelle julkaistun Rogue-puumailamalliston. Ensimmäistä kertaa sitä on hyödynnetty myös väyläpuissa ja hybrideissä.

“Rogue-mailoissa on sitä anteeksiantavuutta, mitä klubipelaajat etsivät”, Reingoldt toteaa.

Rogue-sarjaan on tuotu myös uusi rautamailamallisto. Erityisesti Reingoldt kehuu Rogue X -rautamailoja, joita hän sanoo sarjan mielenkiintoisimmaksi uutuudeksi.

“Kyseessä on todella pitkälyöntinen maila ja yksi kovimmista tykeistä markkinoilla. En ole ikinä lyönyt rautaseiskalla niin pitkälle kuin tällä pystyn lyömään. Tämä on yllättänyt hyvin positiivisesti tänä vuonna. Tässä on rautamaila niille, jotka hakevat maksimaalista mittaa ja anteeksiantavuutta.”

Uutuuksista Reingoldt nostaa esille myös uudelleen henkiin herätetyt X Forged -raudat, jotka ovat paremmille pelaajille suunnitellut mailat. X Forged on ulkonäöltään klassiseksi rakennettu maila, johon on sekoitettu tämän päivän teknologiaa. Pellin alta löytyy paljon tehoa. Maila miellyttää pelaajia, jotka pitävät klassisesta ulkonäöstä ja sirosta lavasta.

“Moni pitää tätä haastavana mailana, mutta se ei loppupeleissä sitä ole. Tämä on yllättävän anteeksiantava ollakseen players-tyyppinen maila. Tosi moni pystyy pelaamaan tällä ilman, että se on liian vaikea”, sanoo Reingoldt.

Haaastajaa päivitettiin

Callawayn Chrome Soft -golfpallot

Mailojen lisäksi Callaway on viime vuosina onnistunut myös pallojen parissa. Vuonna 2016 lanseerattu Chrome Soft on premium-luokan golfpallo, joka on testeissä pärjännyt myös pallolle, joka on markkinoiden johtotähti, Titleistin Pro V1. Suuren suosion Tour-ammattilaisten sekä harrastajien keskuudessa saanut pallo on haukannut reilun markkinaosuuden.

Tälle vuodelle Chrome Soft -palloja uudistettiin hyödyntämällä grafeenia, joka on maailman kevyintä ja kovinta materiaalia. Sen avulla pallon toisesta kuoresta on saatu ohuttakin ohuempi ollen silti kestävä, mikä mahdollistaa sisempien osien muokkaamisen. Uudistetussa Chrome Softissa on suurempi ydin, mikä vähentää monella pelaajalla pitkissä lyönneissä ongelmaksi muodostuvaa alakierrettä.

“Alakierrettä pitää olla jonkin verran, mutta monella klubipelaajalla on sitä liikaa juuri draivatessa. Liika alakierre johtaa mitan häviämiseen”, Reingoldt neuvoo.

Callaway-tuotteet Golf Centeristä

Tutustu Callaway-valikoimaamme Golf Centerin verkkokaupassa. Asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään oikeiden tuotteiden hankinnassa myös myymälässämme. Parhaiten sinulle sopivien Callaway-mailojen valintaan suosittelemme Fitting Lab -mitoituspalveluamme.