TaylorMade puhututtaa uusilla teknologioillaan

Draivereistaan tunnettu TaylorMade julkaisee tiuhaan tahtiin uusia mailoja ja teknologioita. Golf Centerin välineasiantuntija Miika Kujansivu kertoo houkuttelevimmista innovaatioista ja nostaa esille mielenkiintoisimmat mailat.

Golf Centerin välineasiantuntija Miika Kujansivu

Menestys ei ole sattumaa

TaylorMade on yksi maailman johtavimmista golfvälinevalmistajista, jonka nimeen vannovat monet ammattilaispelaajat kuten Tiger Woods. Merkki tunnetaan maailmanluokan draivereistaan, jotka vuosi toisensa jälkeen vievät välinetestausten kärkisijat.

“TaylorMaden puumailat ovat olleet monta vuotta ykkösmerkki myydyimpien listalla”, kertoo Golf Centerin välineasiantuntija Miika Kujansivu.

TaylorMade-draivereiden menestys ei ole sattumaa, vaan taustalla on pitkä kehitystyö. Yhdysvaltalaisbrändin tarina alkoi vuonna 1979 entisessä televisiotehdasrakennuksessa. Siellä golfmailoja kehitti yhdessä kolmen muun työntekijän kanssa golfvälinemyyjä Gary Adams, joka oli ottanut 24 000 euron lainan yrityksen perustamiseen.

Yrityksen päätuote oli innovatiivinen puumaila: 12-asteinen draiveri, joka oli valettu ruostumattomasta teräksestä. Maila näytti ja kuulosti erilaiselta kuin syntymäaikaansa tyypilliset puiset puumailat, mutta sen anteeksiantavuus oli omaa luokkaansa. Innovaatiosta tuli menestys, ja nykyään Adamsia tituleerataan metallisten puumailojen isäksi.

Innovaatioita syntyy tiuhaan

Alusta asti TaylorMadea on ajanut eteenpäin missio kehittää maailman parhaiten suoriutuvia golfvälineitä. Ammattipelaajan poikana Adamsille oli tärkeää, että TaylorMaden mailat säilyisivät autenttisina eli vastaisivat sitä, mitä ammattilaiset mailoilta odottavat. Autenttisuus ja innovaatio ovat tärkeä osa TaylorMaden ideologiaa.

“Verrattuna muihin brändeihin TaylorMade julkaisee uutta teknologiaa ja innovaatioita usein. Uutuuksia lanseerataan joka vuosi”, Kujansivu kertoo.

Kuluvan kauden mallistossa käytännössä kaikki on uutta ja vain osa raudoista on samoja kuin edellisvuotena. Mielenkiintoisimmaksi uudistukseksi Kujansivu nostaa drivereissa lanseeratun Twist Face -teknologian. Siinä lavan kaarevuutta on lisätty kärki- ja kantaosaan, mikä tekee mailan osumapinnasta “kieron”. Valmistajan mukaan tämä vähentää haitallista kierrettä kanta- ja kärkiosumissa.

“Kyseessä on potentiaalisesti mullistava teknologia, joka on puhuttanut paljon. Tällä saadaan aikaan se, että huonolla osumalla pallo kaartaa takaisin linjaan, eikä lennä ohi halutusta tähtäyssuunnasta”, Kujansivu selostaa.

Teknologiaa on hyödynnetty uusissa M3 ja M4-draivereissa. Helpommassa ja hinnaltaan klubipelaajille suunnatussa M4:ssa on nostokulman säätö. Paremmille pelaajille suunnatussa M3:ssa on myös mahdollisuus muuttaa lavan painopistettä Y:n muotoisen painokiskon avulla.

Toinen kiinnostava TaylorMaden innovaatio on uusi Hammerhead-teknologia, jonka avulla saadaan lavan osuma-alueelta enemmän tehoa irti. Kyseessä on eräänlainen puumailoihin kaiverrettu tyhjä tasku lyöntipinnan takana.

“Tämä jäljittelee raudoissa nähtyä Speedslot-teknologiaa sillä erotuksella, että Hammerheadissa tasku on leveämpi”, Kujansivu kertoo.

Kiinnostavimmat TaylorMade-mailat

Uusien teknologioiden ja draiverien lisäksi Kujansivu nostaa TaylorMaden valikoimasta ylös seuraavat kolme mailasarjaa:

Spider-putterit

“TaylorMadella on laaja valikoima puttereita, joista eniten ammattilaisten käytössä on nähty erityisellä ulkonäöllään huomion herättäviä Spidereita. Sarja on menestynyt ja myynyt huippuhyvin. Tärkein uudistus tässä mallistossa oli tuoda mukaan mallet -tyyppinen putteri, jossa on normaalista poiketen lievä kärkipainotus.”

M4-rautamailat

“Uudet M4-raudat ovat edullisempi versio TaylorMaden helpoimmista ja erittäin suorituskykyisistä M CGB-raudoista. M4 eroaa esikuvastaan siinä, että siinä ei ole tungstenista valmistettuja extrapainoja. Mailoissa yhdistyy keveys ja anteeksiantavuus. Myös hinta tekee M4:sta houkuttelevan klubipelaajille.”

Milled Grind Wedget

“TaylorMaden wedgeissä löytyy vaihtoehtoja kahden asten välein, eri pohjamuodoilla ja bounce-asteilla. Erityistä wedgeissä on pohjien CNC-jyrsintä. Monella merkillä pohjat hiotaan käsin, mutta TaylorMade tekee toimenpiteen koneella. Näin voit olla varma, että hyllystä ottaessaan saa sitä, mitä on luvattu. Myös upouudet High Toe -mallit ovat herättäneet valtavaa mielenkiintoa sekä ammattilaisten että klubipelaajien keskuudessa.”

TaylorMade-tuotteet Golf Centeristä

Tutustu TaylorMade-valikoimaamme Golf Centerin verkkokaupassa. Asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään oikeiden tuotteiden hankinnassa myös myymälässämme. Parhaiten sinulle sopivien TaylorMade-mailojen valintaan suosittelemme Fitting Lab -mitoituspalveluamme.