Golfpallojen ykkösbrändi teki unelmamailasta helpomman version

Titleist on maailmankuulu golfbrändi, joka on saavuttanut huiman suosion muun muassa näkymällä ammattipelaajien käytössä. Golf Centerin välineasiantuntija Toni Salakari paljastaa kauden 2018 kiinnostavimmat Titleist-mailauutuudet.

Golf Centerin välineasiantuntija Toni Salakari

Röntgenkuvaus takaa huippulaatuiset golfpallot

Titleist on vuonna 1930 perustettu golfbrändi, jonka tarina alkoi golfpalloista. Idea golfvälineiden valmistuksesta lähti, kun intohimoinen amatöörigolfaaja Phil Young hävisi kierroksen ystäväänsä vastaan hyvin lyödystä putista huolimatta. Young oli vakuuttunut, että vika epäonnistuneeseen lyöntiin oli pallossa, ja pyysi sairaalan röntgenosastolla työskennelleen vastapelurinsa kuvaamaan pallon. Kuvista selvisi, että pallon keskusta tosiaan oli viallinen.

Löydöksen innoittamana Young ryhtyi ystävänsä Fred Bommerin kanssa kehittämään markkinoiden parasta golfpalloa tavoitteenaan, että jokainen valmistettu pallo olisi poikkeamaton. Kolmen vuoden kehitystyön jälkeen parhaaksi mainostettu pallo esiteltiin ammattilaisgolfaajille vuonna 1935.

Vuosien aikana Titleist-pallot ovat nousseet maailman käytetyimmiksi sekä ammattilaisten että harrastajien keskuudessa. Syy piilee tasalaatuisuudessa ja yhä tänäkin päivänä jokainen Titleist-pallo röntgenkuvataan.

“Titleist-palloja käytetään maailman kilpailukiertueilla ehdottomasti eniten. Mallista riippuen jokainen pallo käy läpi 90-120 -kohtaisen tarkistusohjelman läpi, mikä takaa sen, että pallot ovat täysin virheettömiä. Erityisesti ammattilaispelaajille pallo on tärkeä asia. Luottamus siihen täytyy olla 100-prosenttinen”, kertoo Golf Centerin välineasiantuntija Toni Salakari.

Titleist luottaa perinteisiin

Matkan varrella Titleist on laajentanut valikoimaansa golfmailoihin, bägeihin ja muihin oheistarvikkeisiin. Ammattilaiskiertueilla Titleist on aina näyttävästi esillä mistä johtuen merkki mielletään helposti “parempien pelaajien brändiksi”.

“Titleistilta löytyy jokaiselle jotakin. Tuotteet ovat hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyviä. Lisäksi merkillä on loistava mitoituspuoli, eli jokaiselle löytyy jotakin”, Salakari tyrmää mielikuvan.

Ammattilaispelaajat ovat kuitenkin Titleistin tuotekehityksen keskiössä. Esimerkiksi mailojen suunnittelussa lähtökohta on, että ne kehitetään tour-pelaajia varten. Siksi esimerkiksi mailojen lavoissa ei ole paljoa offsettiä tai leveyttä, koska muuten tour-pelaajat eivät niitä käyttäisi.

Titleist-mailat nojaavat perinteisiin, hyviksi havaittuihin teknologioihin, eikä mailoissa kikkailla esimerkiksi hakemalla helpotusta varsia pidentämällä. Mailojen suunnittelu perustuu distance control -ajattelulle, jonka mukaan tärkeämpää on anteeksiantavuus sivusuunnassa kuin lyönnin pituus.

“Titleistin tavoite on, että vaikka löisit vähän huonomman tai paremman osuman, lyönnin pituus olisi silti suunnilleen sama”, Salakari avaa.

Kolme kiinnostavinta uutuutta

Titleistin mailauutuuksia

Titleistin uusimmista mailoista Salakari haluaa nostaa esille seuraavat kolme mailaa:

AP3-rautamailat

Vuoden 2018 kaudelle lanseeratut AP3-rautamailat ovat saaneet innoituksen tunnetuista AP2-rautamailoista, jonka ulkonäkö kiehtoo sekä ammattilaisia että klubipelaajia.

“Ammattilaispelaajien bägeissä nähty AP2 on monen pelaajan unelmamaila, mutta valitettavasti monelle liian haastava. Siksi Titleist kehitti pitkään mallistossa olleiden anteeksiantavan AP1 ja ammattilaisten AP2:n rinnalle keskimalli AP3:n”, Salakari toteaa.

Uudessa AP3-mallistossa on anteeksiantavuutta kuin AP1:ssä, mutta mailoissa on AP2:sta tuttua näköä. Maila on helpompi kuin miltä se näyttää, mutta kyseessä on silti hyvän pelaajan maila.

“AP3 herätti lanseeratessa paljon mielenkiintoa, sillä rautamailaksi ne ovat pieniä, mutta sisällä on paljon wolframia. Raskaalla wolframilla painon sijoittumista lavassa pystytään kontrolloimaan. AP3:ssa anteeksiantavuus on isomman mailan luokkaa, mutta ulkonäkö miellyttää vaativampia pelaajia, jotka usein haluavat pienemmän lavan”, Salakari selostaa.

Uusin Vokeyn wedgemallisto

Tälle kaudelle Titleist päivitti myydyimmän mailamallinsa eli Bob Vokeyn signature-wedget. 78-vuotias Vokey on pitkän uran tehnyt mailanrakentajaguru, jonka wedget tuntee lähes jokainen harrastaja.

“Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kyseessä on maailman paras mailanrakentaja”, Vokeyn opissakin ollut Salakari hehkuttaa.

Uudessa SM7-wedgemallistossa on tarjolla kolmea erilaista pintaviimeistelyä eli mailoja on kolmessa eri värissä.

“Näissä mailoissa ei haeta anteeksiantavuutta, vaan idea on malliston laajuudessa”, Salakari sanoo.

818 H1-hybridi

Yhtä aikaa AP-rautamailojen kanssa Titleist lanseerasi 818 H1-hybridit. Niissä kiinnostavaa on fine tuning -ominaisuudet, joiden avulla lapaan voidaan säätää 16 eri asentoon. Lavan asentoa muuttamalla voidaan vaikuttaa pallon lentorataan.

“Kyseessä on yksi Titleistin myydyimmistä hybrideistä. Mallistosta löytyy nostokulmia joka lähtöön”, Salakari kertoo.

Titleist-tuotteet Golf Centeristä

Tutustu laajaan Titleist-valikoimaamme Golf Centerin verkkokaupassa. Asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään oikeiden tuotteiden hankinnassa myös TAGin myymälässämme. Parhaiten sinulle sopivien Titleist-mailojen valintaan suosittelemme Fitting Lab -mitoituspalveluamme.