Blogi

Golf Tiina Koiviston silmin.

Golfin viime aikainen suosio on yllättänyt monet ja lajin pariin on saatu valtavasti uusia pelaajia. Olemme todella iloisia, että golf kehittyy Suomessa ja harrastajamäärät ovat kasvussa. Naisten golfista on puhuttu paljon viime aikoina. Suomalaisten vahvat otteet ammattilaiskiertueilla ja pitkään jatkuneet, täydelliset golfsäät ovat tehneet lajille todella hyvää.

Naisten golfkausi huipentuu Suomessa tällä viikolla pelattavaan Naisten Euroopan-kiertueen osakilpailuun Turun Aura Golfissa. Mukana on suuri nippu Suomen parhaimpia naispelaajia, muiden muassa Naisten Euroopan-kiertueen kärkipelaajiin kuuluva Sanna Nuutinen ja LPGA:lla tällä kaudella ensimmäisen voittonsa napannut Matilda Castren.

Golf on toimialana hyvin miesvoittoinen. Yksi yhtiömme avainpelaajista, talouspäällikkömme Tiina antoi muutamia nostoja siitä, miten hän näkee golfin tämän hetken suosion naisgolfarin silmin. Tiina on iloinen taloushallinnon ja golftoimialan ammattilainen, johon olet saattanut törmätä myös myymälöissämme menneiden vuosien aikana. Lue alta, miten Tiina kokee golfin tilanteen tällä hetkellä.

”Olen työskennellyt golfin parissa pitkään, mutta vasta viime vuosina ja etenkin koronapandemian aikana olen huomannut selkeän piikin lajin suosiossa sekä miesten, että naisten osalta. Ilahduttavaa on se, miten naiset löytävät yhdessä lajin pariin ja muodostavat erilaisia verkostoja ja yhteisöjä harrastuksen tueksi. Kynnys lajin aloittamiseksi madaltuu koko ajan ja golfkulttuuri kehittyy. Myynneissämme näkyy selvästi kasvanut naisten varusteiden kysyntä, eikä kyse ole pelkästään uusista harrastajista. Myös kokeneemmat naispelaajat tuntuvat olevan entistä aktiivisempia välineiden ja varusteiden päivittämisen suhteen.

Olemme ystävieni kanssa muodostaneet noin kymmenen naisen treeniporukan, jolla harjoittelemme pari kertaa kuukaudessa PGA Pro Henrik Karvisen kanssa. Yhdessä treenaaminen jo useamman vuoden ajan on tuonut peliin rentoutta ja iloista tekemisen meininkiä. Suosittelen ehdottomasti pelikavereiden aktivoimista ryhmäharjoitteluihin, jolloin myös harjoittelun kustannukset pysyvät matalana.

Anna Golf ja Golf GameBook muiden muassa tekevät hyvää työtä naispelaajien aktivoimiseksi erilaisilla tapahtumilla. Hauskat golftapahtumat täyttävät vuosi vuodelta enemmän kesän kalenteria ja tiedän monia naisporukoita, jotka viettävät suuren osan vapaa-ajastaan yhdessä golfkentällä.

Golf on parhaimmillaan sosiaalista ja iloista urheilua, mutta myös hyvillä varusteilla on merkittävä vaikutus kentällä viihtymiseen. Tuotevalikoimamme on kasvanut tälle vuodelle suuremmaksi kuin koskaan aiemmin ja naiset on otettu aiempaa monipuolisemmin huomioon. Mailamitoituspalvelumme on todella järkevä tapa selvittää itselle sopivat välineet, ja suosittelenkin jokaista hyödyntämään asiantuntevia myyjiämme. Hyvät välineet eivät ole vain huippupelaajia varten.

Tänä kesänä on saatu nauttia ennätyksellisen hyvistä keleistä, mikä on hyvää markkinointia lajille. On haastavaa keksiä parempaa tekemistä, kuin ystävien kanssa pelaaminen kauniina kesäiltana. Kun tunnelma on rento ja kaverit seurana, ei huono tuloskaan tai kentän hidas eteneminen harmita niin paljon.

Suomalaisten menestyminen ammattilaiskiertueilla ei ole varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta. Naisten Eurooppa-kiertueen osakilpailu pelataan tällä viikolla legendaarisella Aura Golfin kentällä, ja aion kannustaa suomalaisia naisia voittoon. Näytöt kuluvalla kaudella ovat olleet vahvoja ja uskon suomalaisten menestykseen.”

Edellinen Seuraava