Cobra toi markkinoille peliä mittaavan gripin

Golf Centerin asiantuntija ja Gripster-mailanhuoltopalveluista vastaava Mika Saastamoinen kertoo Cobrasta, merkin kiinnostavimmista uutuuksista ja paljastaa, millaisen bägin kokoaisi Cobran mailoista.

Golf Centerin Mika Saastamoinen

Cobra on alun perin Kalifornian auringosta kotoisin oleva golfbrändi, joka valmistaa golfvälineitä ja -mailoja kaikentasoisille pelaajille. Välineistä vain putterit ja pallot eivät kuulu Cobran valikoimaan. 

Vuodesta 2010 Cobra on ollut osa saksalaista Puma-konsernia. Siksi Cobran golfvälineet ja Puma-golfvaatteet ja -kengät kulkevat käsi kädessä.

“Cobra tunnetaan erityisesti toimivista hybrideistään ja naisten mailoistaan. Brändi on mennyt viime vuosina paljon eteenpäin niin tuotteissa kuin brändipuolellakin”, Golf Centerin asiantuntija Mika Saastamoinen kertoo.

Saastamoinen kehuu keskihintaista Cobraa hinta-laatusuhdetta loistavaksi.

“Tämän kauden uutuuksissa hyvää on se, että ne eivät syrji käteen. Uutuudet sopivat kaikentasoisille ja -tyyppisille pelaajille”, Saastamoinen pohtii.

Cobra Connect -grippi analysoi pelit

Kauden 2018 suurin uudistus on mailojen Cobra Connect -grippi. Kyseessä on uudenlainen grippi, joka yhdistää mailan päähän pienen sensorin ja lähettimen, joiden avulla golffaaja pystyy seuraamaan peliään lyönneittäin.

Toimintaperiaate on helppo: golffari lataa puhelimeensa Cobra Connect -sovelluksen Apple Storesta tai Google Playsta ja yhdistää Cobra-mailansa puhelimen kanssa. Pelatessa puhelin pistetään taskuun keräämään dataa pelistä.

“Tämä automaattisesti kertyvä tieto auttaa analysoimaan, missä virheet tulevat pelin aikana. Ominaisuus sopii kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille ja on mielenkiintoinen lisä pelaajille, jotka ovat kiinnostuneet oman pelinsä kehittämisestä”, uutuudesta innostunut Saastamoinen vinkkaa.

Cobra Connect -grippi golfmailaan

Sovelluksesta valitaan pelattava kenttä, ja golffaaja voi seurata puhelimestaan kierroksella kävelemäänsä reittiä, kierroksen sujumista sekä saa tietoa jokaisesta lyönnistään mailakohtaisesti. Sovellus kertoo etäisyydet, tunnistaa esteet ja mittaa lyöntien pituudet.

“Tämän avulla oppii hyvin, että jos esimerkiksi lyöt draiverilla normaalisti 212 metriä ja näet, että 210 metrin päässä on este, vaihdat mieluummin puukolmoseen, jolla tiedät pallosi lentävän vajaat 200 metriä”, Saastamoinen neuvoo.

Cobra Connect on vakiovaruste kaikissa tämän vuoden Cobra F8 -uutuusraudoissa ja -draivereissa. Valikoimassa on myös erillisiä Connect-sarjoja, jotka sisältävät adapterin ja lähettimen ja jotka voi asentaa mihin golfmailoihin tahansa.

“Kyseessä on lisäarvoa tuottava varuste. Hienoa on, että uusi ominaisuus ei nostanut mailojen hintaa, vaan samalla rahalla saa tämän höydyn kaupan päälle”, Saastamoinen kehuu.

One Length -mailoilla toistettavuutta lyönteihin

Toiseksi merkittäväksi uutuudeksi Saastamoinen nostaa One Length -mailasarjat. Tasapituiset One Length -rautamailat lanseerattiin viime vuonna ja tänä vuonna rinnalle tuotiin myös tasapituinen hybridi.

Cobran One Length -rautaseteissä jokainen maila on rautaseiskan pituinen. Setin sisällä mailat eroavat toisistaan vain lyöntipinnan kulman osalta.

“Idea on, että tasapituisilla mailoilla lyönteihin saadaan toistettavuutta. Tästä ominaisuudesta on hyötynyt moni pelaaja. Vastaavia mailasarjoja ei ole muilla valmistajilla”, Saastamoinen kertoo.

Saastamoisen mukaan mailat sopivat kaikille pelaajille. Sarjaa on saatavilla kolmea eri versiota: helppo ja anteeksiantava F-max naisille ja miehille (hcp 15-30), hyvän klubipelaajan valinta King F8 naisille ja miehille (hcp 5-20) sekä ammattilaispelaajienkin vaatimukset täyttävät King Forged ja King Tec.

Saastamoinen neuvoo, että Cobran custom-palvelun avulla tasamittaiset mailoja voi tilata eri pituuksissa sekä eri loft- ja lie-kulmalla, jos vakiomailat eivät sovi oman kropan mittasuhteisiin. Lue tarkemmin mailojen mitoituksesta täältä.

Cobran tasamittaiset One Length -golfmailat

Mitä laitetaan bägiin?

Saastamoinen on golfmailojen todellinen asiantuntija: hän tuntee välineet ja taitaa mailojen mitoituksen ja huollon. Itselleen hän kasaisi Cobra-mailoista seuraavanlaisen bägin:

Cobra-tuotteet verkosta

Tutustu Cobran tuotteisiin Golf Centerin verkkokaupassa. Asiantuntijamme neuvovat sinua mielellään oikeiden mailojen valinnassa myös TAGin myymälässämme.