Blogi

Välinehankinnat vuonna 2022 – huomioi nämä kolme asiaa

Golfin suuri suosio

Golf jatkaa suurta suosiotaan ja harrastajamäärien ennakoidaan kasvavan reilusti tänäkin vuonna. Suuri määrä uusia golfareita ja sitoutuneempia aktiivipelaajia näkyy myös myymälöissämme ja verkkokaupoissamme kasvaneena välineiden kysyntänä.

Avaamme asiakkaiden käyttöön mahdollisimman paljon mailamitoitusaikoja ja pidämme myymälöissämme henkilökuntaa palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman laadukkaasti. Suljemme myymälöiden lyöntipaikat ja harjoittelualueet maaliskuun puolessa välissä, jonka jälkeen päivitämme myymälät kesäkuntoon.

Vuoden 2022 valikoimamme on kaikkien aikojen suurin ja osa uutuuksista on jo esillä myymälöissä. Kaikki valikoimamme tuotteet voi tilata myös verkkokaupoistamme.

Yhä useampi harrastaja päivittää välineet jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Perinteisesti kysyntäpiikit ajoittuvat Etelä-Suomen golfkenttien avautumiseen ja kesälomien alkuun. Viikonloput ovat myymälöissämme vilkkaimpia päiviä ja mailamitoitusajan varaamiseen kannattaa varata joitain päiviä huhtikuusta alkaen.

Sopivat mailat tunnissa

Mailamitoituspalvelu on olennainen osa toimintaamme ja tapa varmistaa, ettei asiakas hanki itselleen vääriä välineitä. Mailamitoitus ei tarkoita, että mailat pitää tilata asiakkaalle, sillä sopivat mailat voivat löytyä hyllystämme joko suoraan tai pienillä asiantuntijamme tekemillä säädöillä.

Mitoituskonseptimme päätehtävänä on löytää mahdollisimman monelle asiakkaalle sopivat mailat välineasiantuntijan, TrackMan 4 lyöntitutkan ja monipuolisen mailavalikoiman avulla. Laadukkaalla ja henkilökohtaisella palvelulla varmistamme, että asiakas poistuu myymälästämme tyytyväisenä ostoksiinsa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee mielellään jokaista golfaria aloittelijasta ammattilaiseen.

Mailamitoituspalvelun kesto on yksi tunti. Tunnin aikana mitoitamme joko raudat tai yhden puumailan, riippuen asiakkaan toiveista ja mitoituksen etenemisvauhdista. Kaikkien mailojen mitoitukseen kerralla suosittelemme kahta tunnin mitoituksen varaamista.

Koulutetut asiantuntijamme mitoittavat myös puttereita SAM PuttLab -analysaattorilla Golf Center TAGi:ssa.


Mailamitoitus 1 h 60 € (hyvitämme mailaostoksen yhteydessä mitoituksen hinnasta 20 €)

Putterimitoitus 45 min 40 € (mitoituksen hintaan kuuluu putterin lie- ja loft-kulmien tarkistus ja säätö)

Varaa aika mailamitoitukseen tästä.

Monet mailat näyttävät samalta asiakkaan silmään. Mitoituspalvelun avulla selvitämme, mitkä mailojen erot ovat.

Vuonna 2022 välinevalmistajat panostavat entistä enemmän mailojen keveyteen ja anteeksiantavuuteen, toisin sanoen suorituskykyisempiin ja suorempiin lyönteihin myös lavan reuna-alueilla lyödessä. Esimerkiksi hiilikuitu on vakiinnuttanut asemansa draivereissa ja osa valmistajista hyödyntää hiilikuitua myös muissa mailoissa.

Hiilikuitu on vuonna 2022 merkittävä mailojen suorituskykyyn vaikuttava materiaali.

Globaalit haasteet toimitusketjuissa ulottuvat kaikille toimialoille, myös urheilukaupan alalle

Kansainväliset toimitushaasteet vaikuttavat tehtailta tavarantoimittajille sekä meille. Olemme aktiivisesti yhteydessä välinevalmistajien maahantuojiin ja toimittajiin pysyäksemme ajan tasalla tuotteiden saatavuudesta ja toimitusajoista. Olemme myös yhteydessä asiakkaisiin aina, kun saamme uutta tietoa toimitusaikataulujen muutoksista.

Annamme asiakkaillemme aina mahdollisimman realistisen aika-arvion välineiden toimitusajoista. Joissakin tapauksissa asiakkaalle tilatut mailat voivat tulla jopa kahdessa päivässä ulkomailta, mutta tällä hetkellä puhutaan enimmäkseen useampien viikkojen toimitusajoista mittoihin tilatuille mailoille.

Myyjiemme suhteet välinevalmistajiin ovat hyvät ja on kaikkien etujen mukaista, että tieto tuotteen saatavuudesta liikkuu osapuolten välillä ripeästi.

Varastotilanne nyt kauden alussa on erinomainen ja olemme saaneet paljon uutuuksia hyllyihin useimmilta merkeiltä. Ennakoimme toimitushaasteiden ja suosikkituotteiden suuren kysynnän johtavan satunnaisten viiveiden näkymiseen jo kauden alettua, mutta viimeistään loppukesästä.

Suomen golfvälinemarkkina kilpailee samoista tuotteista suoraan muun Euroopan kanssa, joten vaikutukset voivat näkyä pidentyneinä toimitusaikoina joillekin tilaustuotteille ja varastotuotteille.

Ole ajoissa liikkeellä välinehankintojen kanssa, niin maksimoit pelien määrän uusilla varusteilla.

Ps. Golfvälineiden hinnat Suomessa juuri nyt ovat todella edulliset verrattuna muuhun Eurooppaan.

Myymälämme Golf Center TAGi ja Golf Balance Vantaa palvelevat keväällä arkisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10–15.

Edellinen Seuraava