Blogi

Valitse hybridi, kun haluat korkeutta ja varmuutta

Oletko huomannut saman trendin? Viime vuosina suojahupullisten mailojen määrä bägissä on ollut kasvussa. Mailamerkkien hybridi- ja väyläpuuvalikoima on monipuolinen, ja jokaisen bägiin löytyy tarvittaessa useampi erilainen pitkien lyöntien erikois- tai yleismaila.

Pitkät ja vaikeammin pelattavat rautamailat (rauta-2–rauta-5) löytävät pelaajan bägiin entistä harvemmin. Syy on niiden haastavuudessa. Pitkän rautamailan pieni nostokulma ja painava varsi eivät nosta palloa yhtä helposti, kuin rautaa vastaava hybridi.

Hybridimailassa yhdistyvät rautamailan ja puumailan parhaat ominaisuudet. Sitä pidetään yleisesti anteeksiantavampana vaihtoehtona pitkiin väylälyönteihin nostavien lapojen ja kevyiden varsien ansiosta.

TaylorMade Stealth on yksi vuoden myydyimpiä hybrideitä.

Hybridien lavat muistuttavat väyläpuiden lapoja, mutta pienemmässä koossa. Ontto ja kevyt rakenne sekä suorituskykyinen lyöntipinta tuottavat palloon kovan lähtönopeuden rauhallisemmissakin lyönneissä. Kun pallo lähtee kovempaa ja korkeammalle, se myös lentää pidemmälle.

Hybridien varret ovat suunnilleen saman mittaisia kuin rautamailoissa, mutta ne ovat poikkeuksetta valmistettu grafiitista. Kevyt, mutta jämäkkä grafiittivarsi tuottaa palloon myös huonossa tai hitaammassa osumassa enemmän vauhtia, kuin teräsvarsi. Naisille löytyy aina oma varsivaihtoehto ja joiltain mailamerkeiltä myös omat tuoteperheet.

Kovaa lyövät pelaajat on otettu huomioon pienemmillä hybridimailojen lavoilla ja painavammilla varsilla, jotka tuottavat vähemmän kierrettä ja pidemmän lentokaaren. Niiden avulla hybridin luonne ja tuntuma saadaan mahdollisimman lähelle rautamailoista tuttua tarkkuutta ja kontrollia.

Callaway Rogue ST Pro edustaa pienempää hybridiä, joka tuottaa suurikokoista lapaa vähemmän kierrettä palloon.

Mitä kannattaa huomioida hybridiä ostaessa?

Mitä enemmän nostokulmaa mailassa on, sitä helpompi sillä on lyödä. Pienemmällä nostokulmalla pallo lentää pidemmälle, mutta voi olla vähemmän anteeksiantava.

Valitse hybridin varsi sen mukaan, minkälainen painoluokka ja jäykkyys rautamailojesi varsissa on (hybrideissä on aina grafiitivarret). Jos mahdollista, hybridin testaaminen on helppoa ja järkevää aloittaa esimerkiksi samasta mallista, kuin bägistäsi löytyvät rautamailat tai väyläpuu.

Suosittelemme olemaan realistisia tarpeeksi pehmeän varren valitsemisessa, sillä useimmat pelaavat omaan lyöntivauhtiin liian jäykillä varsilla. Välineasiantuntijoiltamme saat aina luotettavan ja ammattimaisen kartoituksen sinulle sopiviin mailoihin.

Hybridin valinta kannattaa aloittaa sopivan ja tavoitellun lyöntipituuden valitsemisesta. Jos haluat esimerkiksi rauta-4 vastaavan hybridin, valitse silloin n. 21-asteinen maila tai testaa eri vaihtoehtoja, kunnes löydät oikean lyöntipituuden tuottavan mailan.

Hybrideistä löytyy paljon eri nostokulmia. Pienimmät ovat 16-asteisia ja suurimmat n. 30-asteisia. Suosituimpia ovat 19–25-asteiset nostokulmat, sillä siihen väliin asettuvat rauta-4 ja rauta-5, joita käytetään koko ajan vähemmän.

Eri merkkien malleissa on hieman eroja nostokulmien ja lyöntituntuman välillä, mutta pääpiirteittäin ne ovat samankaltaisia toistensa kanssa.

Kannattaako hybrideitä olla enemmän kuin yksi?

Hybrideitä voi olla bägissä useampiakin. Kaksi hybridimailaa on yleensä riittävä määrä, jotta pitkät väylälyönnit ja jotkin avaukset olisivat tarpeeksi laajasti katettu. Kovaa lyövillä on usein enemmän työstövaraa omissa lyöntipituuksissa, joten yhdelläkin hybridillä pärjää mainiosti. Tärkeää on, että bägistä löytyvien mailojen väliset mitat eivät karkaa liian suuriksi.

Asiakaspalvelumme ja välineasiantuntijamme auttavat sinua löytämään oikean vaihtoehdon laajasta mailavalikoimastamme.

GOLFCENTER.fi

Edellinen Seuraava